- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Pavličić: Izmestio sam porodicu zbog pretnji

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je danas da je zbog pritisaka i pretnji izmestio porodicu iz Novog Sada.

„Morao sam porodicu da izmestim iz Novog Sada da ne bi delili svu tu brigu i zabrinutost. Novi Sad to ne zaslužuje i to se nikada nije dešavalo u našem gradu. Uveren sam da će građani prepoznati one koji se služe takvim metodama“, rekao je Pavličić novinarima.

Ocenio je da je „neuobičajena“ atmosfera u kojoj se pokušava smeniti vlast u glavnom gradu Vojvodine.

„Više od mesec dana traje ne samo politički pritisak, već i pretnje, a stvara se atmosfera linča u kojoj se ne može ni raditi ni funkcionisati“, kazao je Pavličić, koji je i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS).

Dodao je da će Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpski pokret obnove, dugogodišnji koalicioni partneri DS-a, morati svojim biračima da objasne zašto su se pridružili zahtevima za njegovu smenu.

Pavličić je rekao da će se na sednici Skupštine grada videti da li postoji većina za formiranje vlasti.

„Ako budu imali većinu, ja ću im čestitati i predaću vlast, to je potpuno normalna stvar u politici“, poručio je gradonačelnik Novog Sada.

Dodao je da nije kontaktirao sa Srpskom radikalnom strankom o mogućoj podršci DS-u, ali je kazao da je prirodno da radikali imaju stav koji je suprotan Srpskoj naprednoj stranci. „SRS je stranka koja se pokazala principijelnom u Novom Sadu“, ocenio je Pavličić.

Odbornici opozicionih stranaka u Skupštini Novog Sada podneli su danas zahtev za održavanje vanredne sednice gradskog parlamenta, na kojoj bi se raspravljalo i o smenjivanju gradonačelnika Igora Pavličić.

Zahtev su podneli odbornici Srpske napredne stranke, Demokratske stranke Srbije, grupe „Novi Sad odmah“ (bivši odbornici Dveri i bivši odbornik stranke Nijedan od  Ponuđenih odgovora) i grupe „Svi za Novi Sad“ (Srpski pokret obnove i Romska demokratska stranka).

LSV je za vikend saopštila da je preduslov za dalju saradnju sa DS-om ostavka Igora Pavličića.

Posle lokalnih izbora 6. maja vlast u Novom Sadu formirali su DS, LSV, SPO i SPS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!