Pavličić: Izgradnja Žeželjevog mosta počinje sledeće godine

Budžet Novog Sada za 2011. godinu biće oko 20 milijardi dinara.

29. dec 2010

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je danas da će u prvoj polovini iduće godine biti započeta izgradnja drumsko-železničkog Žeželjevog mosta, preko Dunava u Novom Sadu.

Pavličić je na zasedanju Skupštine Grada Novog Sada rekao da će iz gradskog budžeta za izgradnju mosta biti izdvojeno oko 300 miliona dinara.

Ranije je najavljeno da će izgradnja mosta koštati oko 60 miliona evra, od čega je Evropska Unija izdvojila 30 miliona, a u izgradnji će sa svojim sredstvima biti učestvovati i Vlada Vojvodine.

Žeželjev most u Novom Sadu srušen je u u NATO bombardovanju Srbije, proleća 1999. godine, kada su srušena i preostala dva gradska mosta preko Dunava, koja su u međuvremenu izgrađena.

Žeželjev most će biti drumsko-železnički, nakon čega će biti uklonjen sadašnj privremeni most, koji je podignut proleća 2000. godine.

Taj privremeni most usporava železnički i drumski saobraćaj, a pravi probleme i većim brodovima, koji ne mogu da prođu ispod njega kada je vodostaj Dunava visok.

Gradski parlament usvojio je danas budžet za iduću godinu u iznosu od oko 20 milijardi dinara, što je za 9,5 odsto više od ovogodišnjeg budžeta. 

Pavličić je rekao da je budžet razvojni i najavio da će biti nastavljene velike investicije.

Među te investicije gradonačelnik je ubrojao završetak izgradnje Bulevara Evrope, rekonstrkciju kanalizacione mreže u gradu i u prigradskim naseljima, i završetak radova na Keju uz Dunav.

Pavličić je još rekao da je u novom gradskom budžetu više novca opredeljeno za kulturu, obrazovanje i socijalne namene.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga