Pavličić: Hoćemo imovinu a ne novac

"Bolje bilo da država Novom Sadu vrati imovinu vrednu 120 miliona evra, koju bi iskoristili za razvoj i privlačenje stranih investicija”

18. jun 2011

Novosadski gradonačelnik Igor Pavličić smatra da je za grad povoljnije da mu država vrati imovinu vrednu 120 miliona evra, nego da dobija tranfere.
Pavličić kaže da bi po osnovu transfera sredstava i povrata većeg dela novca od poreza na zarade, Novi Sad trebalo da dobije tri milijarde dinara (oko 29,7 miliona evra).
“Ta suma od tri milijarde je potpuno nerealna, a ukoliko će otići na plate uprave, gradskih javnih preduzeća i ostale oblike potrošnje onda bi bolje bilo da država Novom Sadu vrati imovinu vrednu 120 miliona evra, koju bi iskoristili za razvoj i privlačenje stranih investicija”, rekao je Pavličić.
On je napomenuo da se u Skupštini Srbije vodi diskusija o tome da se promeni zakon kako bi država vratila gradovima i opštinama mnogo veća transferna sredstva i ona po osnovu poreza na zarade nego što je do sada bio slučaj.
Pavličić kaže da će do kraja godine u Novom Sadu početi gradnja novog „Žeželjevog„ mosta preko Dunava, za šta je EU obezbedila 30 miliona evra.
“Imamo obećanje da ćemo dobiti još pet miliona evra za gradnju pristupnih puteva tom mostu. Novi most biće završen za tri godine”, naveo je Pavličić.

(agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga