Pavićević: Izostala solidarnost sa Plenumom

Gotovo niko se nije oglasio šta misli o izjavama rektora da se protiv studenata na fakultetima može upotrebiti i sila

03. nov 2011

Dramaturškinja Borka Pavićević kritikovala je akademsku i intelektualnu javnost zbog toga što se nije oglašavala povodom represivnih izjava i postupaka univerzitetskih i fakultetskih uprava protiv studenata okupljenih oko ideje Plenuma.

“Gotovo niko se nije oglasio da kaže šta misli o izjavama rektora (Beogradskog univerziteta Branka Kovačevića) da se protiv studenata na fakultetima može upotrebiti i sila”, kazala je Borka Pavićević na tribini u Novom Sadu.

Ona je dodala da javnost u stvari uopšte i ne zna šta se zaista dešava sa Plenumom, pošto do nje dospevaju poluinformacije. „Nema nikakve solidarnosti sa Plenumom”, ocenila je Borka Pavićević.

Prema njenim rečima, to je velika sramota za Beogradski univerzitet i njegovu tradiciju, koja je u mnogim vremenima podrazumevala i duh promena na bolje.

Reditelj Želimir Žilnik ocenio je da je u Srbiji danas univerzitetsko obrazovanje na niskom nivou. „Špekulantski privatni univerziteti pljačkaju mladu generaciju”, ocenio je Žilnik.

Tribina je organizovana sinoć u klubu Fabrika, povodom zatvaranja izložbe „Glasačka mašina”, koja prikazuje izborne kampanje iz devedesetih godina prošlog veka u Srbiji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga