Patriotik hipermarket na festivalu u Modeni

Predstava je deo umetničko-istraživačkog projekta „Pogledi: susret ličnih istorija Srba i Albanaca“, u okviru kojeg je intervjuisano 40 Srba i Albanaca

30. apr 2012

Predstava bosanskog reditelja Dine Mustafića “Patriotik hipermarket”, koja govori o životu Srba i Albanaca na Kosovu , biće izvedena na italijanskom Vie festival u Modeni, 31. maja, saopštila je danas novosadska asocijacija “Kulturanova”.

Predstava je deo umetničko-istraživačkog projekta „Pogledi: susret ličnih istorija Srba i Albanaca“, u okviru kojeg je intervjuisano 40 Srba i Albanaca, kojima su postavljana pitanja u vezi sa njihovim ličnim sećanjima na srpsko-albanske konflikte, njihovim vizijama budućnosti i mogućnostima srpsko-albanskog suživota.

Istraživanje je završeno izložbom fotografija i izdavanjem trojezične publikacije sačinjene od ovih intervjua, na osnovu kojih su Milena Bogavac, dramaturškinja iz Beograda i Jeton Neziraj, dramaturg iz Prištine, zajednički napisali dokumentarni, postdramski tekst.

Predstavu je u beogradskom Bitef teatru režirao sarajevski reditelj Dino Mustafić, sa glumcima iz Beograda, Prištine, Skoplja i Tirane.

Reč je o projektu asocijacije “Kulturanova” i Multimedijalnog centra Teatar Dodona iz Prištine.

Ovogodišnji internacionalni festival u Modeni traje od 24. maja do 2. juna i u fokus stavlja savremenu pozorišnu scenu ukazujući na interesantne novine i aktuelna pitanja kojima se bave umetnici iz čitavog sveta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga