Pastor:Vojvodini preti krah

Umesto 3,6 milijardi dinara, koliko je država trebalo da odvoji za pokrajinski budžet, od početka godine stiglo samo 500 miliona dinara.

04. jun 2011

Potpredsednik Vlade Vojvodine Ištvan Pastor upozorio je da vojvođanskoj privredi preti potpuni krah zato što Vlada Srbije sporo i u nedovoljnom iznosu izvršava svoje zakonom utvrđene obaveze prema Pokrajini.

On je naveo da je od početka godine u pokrajinski budžet trebalo da se slije 3,6 milijardi dinara (36,9 miliona evra) od države, od ukupno predviđenih devet milijardi dinara (oko 92,3 miliona evra) takozvanih transfernih sredstava namenjenih kapitalnim investicijama, a dobijeno je svega 500 miliona dinara (oko 5,1 miliona evra).

„Zbog toga naprosto pucamo pod teretom neizvršenih obaveza prema onima koji su naručili brojne poslove od Pokrajine“, rekao je Pastor za „Dnevnik“.

On je dodao da će zbog neizvršenih obaveza Pokrajina povući „nadole“ svu građevinsku operativu u Vojvodini.

„To stanje se ne može još dugo izdržati, jer će Pokrajina kao naručilac poslova povući nadole građevinsku operativu, koja čini značajan deo vojvođanske privrede. To će lančano dovesti do stečaja velikog broja firmi. Biće kažnjene i one zdrave firme, koje su prihvatile da budu partneri Pokrajine preko Fonda za kapitalne investicije“, naveo je Pastor.

(Radio 021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga