Pastor:Smanjenje administracije je demagogija

"Velika administracija je nasleđena od ranije i sad ne postoje uslovi za njeno smanjenje, jer nema realnog prostora ka kojem bi višak zaposlenih bio pomeren"

08. jun 2011

Lider SVM Ištvan Pastor ocenio je da ni na državnom, pokrajinskom i lokalnom nivou vlasti ne postoji stvarna rešenost da se smanji administracija.

On je za današnji Mađar so rekao da je demagoška odluka Skupštine Vojvodine da 110 službenika iz pokrajinske administracije premesti u institucije koje će tek osnovati.

„Sa stanovišta budžeta, to je potpuno beznačajno i deo je demagogije“, ocenio je Pastor, koji je i potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu. Prema njegovim rečima, velika administracija je nasleđena od ranije i sad ne postoje uslovi za njeno smanjenje, jer nema realnog prostora ka kojem bi višak zaposlenih bio pomeren.

Koordinator vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine Dragoslav Petrović iz DS rekao je u ponedeljak na zasedanju parlamenta da od 110 državnih službenika, njih 20 do 30 ispunjava uslove za penziju. Objasnio je da će po 40 službenika biti raspoređeno u dve nove institucije: prva grupa na poslove vezane za saradnju sa evropskim fondovima, odnosno pripremu projekata, a drugi deo u novu instituciju koja će se baviti realizacijom Master plana razvoja Fruške gore.

Petrović je ocenio da se ušteda ogleda u tome što se neće zapošljavati novih 110 državnih službenika u dve nove institucije, već će postojeći biti preraspoređeni.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga