Pastor:Hapšenje Kneževića uticaće na buduće investicije

Vojvođanski sekretar za privredu Ištvan Pastor izjavio je danas da se hapšenje gradonačelnika Zrenjanina Goran…

02. okt 2008

Vojvođanski sekretar za privredu Ištvan Pastor izjavio je danas da se hapšenje gradonačelnika Zrenjanina Gorana Kneževića neće odraziti na započete investicije u tom gradu, ali hoće na one koji planiraju da investiraju. „Reakcije na hapšenje od investitora do sada nisam dobio. Verovatno će se započete investicije u Zrenjaninu nastaviti, ali će oni koji planiraju da ulažu u Zrenjanin izvući deblji kraj, jer će se u gradu stvoriti bezvazdušni prostor“, rekao je Pastor na konferenciji za novinare u Novom Sadu.
On je ocenio da hapšenje Kneževića i njegovih najbližih saradnika nije dobro ni za Zrenjanin, ni za Vojvodinu, ali da to svakako ne znači da se prilikom poslovanja može raditi sve i svašta. „Lično me je vest o hapšenju Kneževića strahovito iznenadila i u velikoj meri rastužila, jer mi je Knežević godinama drag čovek i prijatelj. Ne mogu da shvatim šta se zaista desilo, ali će istraga, verovatno, to odgonetnuti“, rekao je Pastor.
Knežević je uhapšen juče sa još deset osoba, među kojima su i gradski funkcioneri i funkcioneri Demokratske stranke. Njima se na teret stavlja zločinačko udruživanje, davanje i primanje mita i zloupotreba službenog položaja. Lokalna samouprava u Zrenjaninu je od 2006. sklopila sa stranim investitorima više od 20 ugovora o takozvanim „grinfild“ investicijama, vredne oko 400 miliona evra. Za te namere Gradska uprava je infrastrukturno osposobila tri industrijske zone, a nekoliko novih ugovora sa investitorima potpisano je nedavno.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga