Pastor žali zbog neuspešnih pregovora

“Stekao sam utisak da će sinoćni pregovori u Briselu imati drugačiji ishod”

03. apr 2013

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izrazio je danas žaljenje što sinoćni razgovori u Briselu između Beograda i Prištine nisu završili u skladu sa pozitivnim očekivanjima.

„Boraveći u Briselu prošle nedelje stekao sam utisak da će sinoćni sastanak imati drugačiji epilog jer Srbija ulaže napore kako bi napravila značajan iskorak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine“, istakao je Pastor tokom razgovora sa ambasadorom Belgije Alenom Kundickim.

Pastor je ocenio da je propuštanje šanse veliki gubitak, jer postoji opasnost da će ovakav ishod dovesti do pada rejtinga Eveorpske unije u Srbiji i destabilizacije investicionih prilika na ovoj teritoriji.

Ambasador Kundicki je rekao da je stekao utisak da u Srbiji postoji jaka volja za rešavanje budućeg odnosa Beograda i Prištine i da očekuje i da druga strana bude kooperativna u ovom procesu.

Dodao je da je proširenje EU na Balkan od obostranog interesa i da je stav Belgije da zadati kriterijumi za početak pregovora Srbije sa EU moraju da se ispune, ali i da su protiv nametanja dodatnih zahteva.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga