Pastor: Zakon o regionalnom razvoju ne donosi ništa novo

Šef poslaničkog kluba manjina Balint Pastor izjavio je danas da Predlog zakona o regionalnom razvoju ne donosi niš…

09. juna 2009

balintpastor.jpgŠef poslaničkog kluba manjina Balint Pastor izjavio je danas da Predlog zakona o regionalnom razvoju ne donosi ništa novo i da ne može biti zamena za Statut Vojvodine.
„Predlog zakona govori samo o statističkim regionima i ekonomskoj decentralizaciji. Ovo nije ni prvi korak na putu ka decentralizaciji zemlje“, rekao je Pastor novinarima u Skupštini Srbije.
On je istakao da je Vlada Srbije pre nego što je uputila Predlog zakona o regionalnom razvoju u skupštinsku proceduru trebalo da dostavi parlamentu Predlog zakona o nadložnistima Autonomne pokrajine Vojvodine, pošto je, kako je naveo, ustavni rok za usvajanje tog akta i Statuta Vojvodine istekao pre šest meseci.
Pastor je dodao da je prethodno trebalo doneti i zakon o javnoj svojini, jer se pre usvajanja tog zakona ne može govoriti o ekonomskoj decentralizaciji.
On je ocenio da jedino što je značajno u Predlogu zakona o regionalnom razvoju jesto to što će on otvoriti mogućnost regionima da konkurišu za sredstva iz evropskih fondova.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga