Pastor: Vreme krajnosti u Vojvodini

Ćuti se o ukidanju Vojvodine, galami na pomen republike

08. feb 2013

Predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor ocenio je da živimo u vremenu „krajnosti“ kada su u pitanju rešenja koja se sve češće nude za Vojvodinu.

„Ono što vidim jeste da je u vezi sa inicijativama usmerenim ka ukidanju autonomije prisutna jedna vrsta prećutnog saučesništva od strane značajnih političkih snaga koje deluju i u Vojvodini. Nije toliko snažno protestvovanje, kao ono zbog pojavljivanja plakata ‘Vojvodina Republika’. To je zabrinjavajuće, jer smo naime svedoci primene različitih merila“, rekao je Pastor.

On je za današnji novosadski Mađar so (Magyar Szo) rekao da se ta različita merila primenjuju i u drugim situacijama, poput oblasti javne bezbednosti i u vezi sa takvim slučajevima kada se sigurno može znati da je dati slučaj etnički motivisan.

Pastor je još ocenio da će parlamentarnih izbora u Srbiji „u dogledno vreme biti“ i dodao da za takvo zaključivanje nije potrebno preveliko političko iskustvo.

Prema njegovim rečima, od Srpske napredne stranke najviše zavisi kada će biti ti izbori, odnosno od toga koji trenutak ova stranka sa sopstvenog stanovišta smatra najprikladnijim.

(Autonomija/Magyar Szo) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga