Pastor: Vojvodini oduzeto i pravo da štiti životnu sredinu

“Neodrživa odluka Ustavnog suda kojom se poništava sve ono što su Vojvođani radili u prethodnih sto godina u zaštiti životne sredine”

18. okt 2012

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas u Novom Sadu da je neophodno obezbediti veće nadležnosti Pokrajini u oblasti zaštite životne sredine, saopštila je pres služba Skupštine Vojvodine.

Kako se navodi, Pastor je na obeležavanju stogodišnjice zaštite prirode na Deliblatskoj peščari ukazao na problem odluke Ustavnog suda Srbije kojom se negativno odredio prema odredbi Zakona o prenosu nadležnosti da Vojvodina upravlja, unapređuje i uređuje oblast zaštite životne sredine.

„Ja poštujem Ustavni sud Srbije, kao i sve odluke, ali takva odredba obesmišljava sve ono što su ljudi radili u prethodnih sto godina i sav rad i trud koji su Vojvodinašume uložile u tu oblast“, rekao je Pastor.

Pastor je rekao da je neophodno pronaći takvu formulaciju u Zakonu o prenosu nadležnosti i Statutu Vojvodine, koja će rešiti ovo pravno-tehničko pitanje i omogućiti ponovno upravljanje i razvoj životne sredine i očuvanje prirodnih dobara, kao što je Deliblatska peščara.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga