Pastor: Vojvodina je opljačkana!

Za pet godina Srbija nas zakinula za 64 milijarde

26. dec 2011

Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor rekao je danas da će ta partija glasati za državni budžet za 2012. jer on obezbeđuje dovoljno sredstva za Vojvodinu i ukazao da je u prethodnih pet godina Vojvodina opljačkana za oko 64 milijarde dinara.

On je u skupštinskoj raspravi rekao da predloženi budžet poštuje ustavni minimum za Vojvodinu koji iznosi sedam odsto od ukupnog državnog budžeta i da je ove godine prvi put bilo omogućeno da se o budžetu razgovara pre nego što je usvojen na Vladi.

Prema njegovim rečima, Vojvodina je od 2007. godine uskraćana za oko 64 milijarde dinara što je jednogodišnji budžet Vojvodine, a za taj novac je u Vojvodini moglo da se izgradi oko 60 kilometara autoputa, oko 20 zgrada Narodnog pozorišta u Subotici i oko 120 zatvorenih bazena.

„Da je Ustav bio poštovan, od 2007. do 2012. godine svaka opština u Vojvodini bi imala 2,5 zatvorena bazena. Ti podaci su proverljivi. Radi se o tome da je Vojvodina u velikoj meri opljačkana“, rekao je Pastor.

On je naveo da je u prethodnih 11 godina, svake godine odlazilo 50 milijardi dinara za Kosovo, naglašavajući da ne spori da država ima obavezu da finansira svoje institucije na Kosovu.

On je istakao i da je važno da Srbija dobije status kandidata u martu, a da je najosnovniji preduslov da Skupština funkcioniše.

„Želimio da pružimo šansu Vladi Srbije da ispuni sve kriterijume za kandidaturu“, kazao je on i dodao da to nije moguće ako se budžet ne usvoji i raspišu vanredni izbori.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga