Pastor: Vojvodina i Srbija da se pozicioniraju u Dunavskoj strategiji

Rezultati dunavskog udruživanja država, gradova i regija su "nešto što se trenutno ne vidi, ali se valja iza brda"

27. mar 2013

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas u Briselu da Srbija kao država i Vojvodina kao dunavski region moraju pronaći svoju šansu i pozicionirati se unutar Dunavske strategije.

„Moraju se precizirati i objediniti projekti i zamisli koje se odnose na države, te na regije i gradove, a sve to sa aspekta razrade evropskog budžeta od 2014. do 2020. godine“, rekao je Pastor nakon radnog sastanka članova Saveta podunavskih regija i gradova sa Johanesom Hanom, evropskim komesarom za regionalnu politiku.

Na sastanku se razgovaralo o nastavku implementacije i finansiranju Dunavske strategije, saopšteno je iz Pastorovog kabineta.

Pastor je ocenio da su rezultati dunavskog udruživanja država, gradova i regija „nešto što se trenutno ne vidi, ali se valja iza brda“.

„Srbija kao država i Vojvodina kao dunavski region moraju da pronađu svoju šansu i da se pozicioniraju. Vojvodina je od samih početaka uključena u ovaj proces ,od početka smo aktivni učesnici razmišljanja i napora da se preciziraju ukupni, ali i naši kapaciteti unutar priče o Dunavskoj strategiji“, rekao je Pastor.

Prema njegovim rečima, stvaranje dunavske evroregije i ispunjavanje zadataka Dunavske strategije jeste dugoročna priča, od koje se rezultati mogu dugoročno očekivati.

Radnom sastanku u Briselu prisustvovao je i potpredsednik Skupštine Vojvodine Dušan Jakovljev i direktor Kancelarije Vojvodine u Briselu Predrag Novikov.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga