Pastor: Državni sekretari SVM u novoj vladi Srbije

"Neće biti lako"

15. apr 2014

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da je Predsedništvo te stranke odlučilo da ona uđe u novu Vladu Srbije, gde će njeni predstavnici biti državni sekretari.

Predsedništvo SVM je Pastora ovlastilo da u toku sledeće nedelje potpiše koalicioni sporazum sa Srpskom naprednom strankom (SNS), rekao je on agenciji Beta.

Izrazio je zadovoljstvo što je SNS prihvatio sve principe za koje se SVM zalagao u predizbornom programu. „To opravdava naše učešće u parlamentarnoj većini i izvršnoj
vlasti“, rekao je Pastor.

Pastor je precizirao da će ta stranka u novoj Vladi Srbije imati državne sekretare koji će se baviti infrastrukturom, poljoprivredom, privredom, socijalnim pitanjima i zdravstvom. Dodao je da SVM nije zainteresovan za čelne pozicije u parlamentu.

Pastor je naveo da je SVM zainteresovan i za pozicije u državnim preduzećima i organima, što će biti precizirano u narednim danima i nedeljama, te da postoji šansa da ta stranka da stručnjaka koji će biti u najužem timu Aleksandra Vučića. „Postoji velika mogućnost da ćemo imati svog predstavnika u najbližem okruženju budućeg premijera, kao i ambasadora u jednoj od važnih država, a pitanja informisanja i obrazovanja ostvarivaćemo kroz rad lokalnih samouprava i nacionalnog saveta“, rekao je Pastor.

„Neće biti lako, ali ako ne budemo spavali do podne već ustajali u šest sati ujutro, ako budemo spremni da radimo i za 200 evra, a ne samo za 1.000, zajedničkim snagama sa SNS-om ćemo uspeti da obezbedimo bolji život u Srbiji ne samo za predstavnike mađarske zajednice već i sve građane Srbije“, ocenio je lider SVM.

(Autonomija/Beta/Tanjug)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga