Pastor: Uspeh što je vojvođanski parlament izdržao ceo mandat

... iako je nekad izgledalo da će to biti nemoguće

17. mar 2016

Predsednik Skupštine Vojvodine izjavio je da će raspisati pokrajinske izbore za 24. april, kao što je i ranije najavio, i istakao da je ponosan što je pokrajinska skupština izdržala čitav mandat.

„Ja sam ponosan što smo uspeli čitav mandat da ispunimo, iako je nekad izgledalo da će to biti nemoguće“, rekao je Pastor za B92 i dodao da je sačuvana politička stabilnost na vojvođanskoj političkoj sceni.

On je kazao da SVM snosi deo odgovornosti za sve ono što je bilo učinjeno dobro, ali i loše s obzirom da su bili deo vladajuće koalicije.

Na pitanje da li će SVM nakon narednih izbora promeniti koalicionog partnera, Pastor je kazao da su sa Srpskom naprednom strankom sarađivali u prethodne dve godine na republičkom i lokalnom nivou i da su spremni sa njima da sarađuju i u pokrajini, ako za to budu i naprednjaci zainteresovani.

On je naveo da bi za SVM na predstojećim izborima bio uspeh kada bi u republičkom parlamentu imali svoj poslanički klub, u pokrajinskom desetak predstavnika i kada bi lokalnim zajednicama u kojima su zastupljeni imali veći značaj.

Povodom izlaska određenog broja funkcionera iz SVM, Pastor je rekao da nije velik broj njih napustio SVM i da je stranka ipak sačuvana.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga