Pastor uputio tekst Deklaracije Vladi i Skupštini Srbije

"Nakon usvajanja Deklaracije, razgovore o njenoj sadržini i zaštiti ustavnih prava Vojvodine, želimo da vratimo u institucionalne okvire, gde im je i mesto", rekao je Pastor

27. maj 2013

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor uputio je danas tekst Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine predsedniku Skupštine Srbije, Vladi Srbije, kao i ministarstvima na čiji se rad pojedini delovi Deklaracije odnose.

Pastor je u saopštenju naveo da je uveren da će detaljno upoznavanje Skupštine, Vlade i ministarstava sa sadržinom teksta Deklaracije dovesti do daljih razgovora o svim otvorenim pitanjima čije je rešavanje u obostranom interesu, a pre svega u interesu građana Vojvodine.

„Nakon usvajanja Deklaracije, razgovore o njenoj sadržini i zaštiti ustavnih prava Vojvodine, želimo da vratimo u institucionalne okvire, gde im je i mesto. Namera nam je da, kao što smo to i do sada činili, civilizovanim i demokratskim dijalogom otklonimo sve dalje nedoumice u vezi sa tekstom Deklaracije i nađemo rešenja za probleme koji su ovim tekstom obuhvaćeni“, naveo je Pastor.

Skupština Vojvodine je 20. maja usvojila je Deklaraciju o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga