Pastor: Umesto što preti tužbom, Korhec da govori o falsifikatima

Ja niti jednom rečenicom nisam rekao da je Korhec falsifikator niti da je on skupljao potpise, ali nije potpise doneo Deda Mraz

17. apr 2016

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je danas da jedan od osnivača civilne organizacije Mađarski pokret Tamaš Korhec, umesto što preti tužbom, treba da povede računa o činjenici da je ta organizacija zajedno sa svojim partnerima uhvaćena u krivičnom delu faslifikata, prilikom predaje liste za vanredne republičke izbore.

“Korhecove optužbe na moj račun su klasično skretanje pažnje sa osnovnog problema. Mađarski pokret je zajedno sa partnerima na republičkim izborima uhvaćen na delu falsifikata. Ja niti jednom rečenicom nisam rekao da je Korhec falsifikator niti da je on skupljao potpise, ali nije potpise doneo Deda Mraz, ni Mikulaš koji dolazi 6. decembra”, rekao je pastor agenciji Beta.

Dodao je da bi Korhec, kao jedan od pokretača te čitave politicke kompozicije, trebalo da povede računa o toj činjenici.

“Nemam nikakve veze s tim, ne želim da imam ikakvog dodira sa takvim radnjama. Ali to je neprimereno i predstavlja potpuno škonatnu novost u političkom životu vojvođanskih Mađara”, kazao je Pastor.

Tamaš Korhec je prethodno agenciji Beta rekao da će podneti prijavu protiv Ištvana Pastora zbog klevete i uvrede jer ga je doveo u vezu sa falsifikovanjem potpisa za republičku izbornu listu Mađarskog pokreta i Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara.

„Pastor će morati krivično da odgovara jer je spomenuo mene u kontekstu falsifikovanja potpisa, a ja niti sam bio kandidat na republičkoj izbornoj listi MP, niti je lista nosila moje ime. Ja nisam bio ovlašćeni predstavnik ove liste i nisam učestvovao u organizovanju prikupljanja potpisa“, rekao je Korhec.

Mađarski pokret je početkom nedelje optužio i RIK da je prekršio zakon, a državu da je umešana u organizovano falsifikovanje potpisa.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga