Pastor: Učešće u radu AER-a u interesu Vojvodine

Visok prioritet je da Vojvodina bude prepoznatljiva kao region

16. mar 2016

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da se nada da će i nakon predstojećih izbora vojvođanski parlament nastaviti aktivno da učestvuje u radu Skupštine evropskih regija (AER), jer po tom pitanju do sada nije bilo nikakvih nesuglasica između različitih političkih opcija.

Pastor je tokom razgovora sa predsednicom AER Hande Ozan Bozatli istakao da je interes Vojvodine da u saradnji regiona unutar te organizacije bude realnog sadržaja.

„Visok nam je prioritet i da Vojvodina bude prepoznatljiva kao region i zbog toga nas veoma raduje što trenutno imamo i potpredsednicu Skupštine evropskih regija iz Vojvodine, kao i što redovno organizujemo različite sadržaje u saradnji sa AER-om poput Letnjeg kampa mladih, konferencija i slično. Mi smo neko ko želi da bude stabilan i pouzdan parter“, rekao je predsednik Skupštine Vojvodine.

Hande Ozan Bozatli je istakla da je snaga AER u odnosu na druge evropske političke mreže to što je ta organizacija nezavisna, samofinansirajuća i zastupa i promoviše demokratiju u regionima. Ona je ocenila da učešće Vojvodine u radu organizacije doprinosi njenoj stabilnosti i da je pred Vojvodinom svetla budućnost s obzirom na kadrovske i druge potencijale.

„Rukovodstvo AER-a je promenljivo, ali je organizacija stalna i zato je moramo učiniti jakom i stabilnom. Naši planovi za 2016. godinu su uključivanje mladih u proces revitalizacije domokratije jer, s obzirom na izazove sa kojima se Evropa suočava, potrebno nam je kritičko mišljenje. Takođe bavićemo se i preduzetništvom i klimatskim promenama“, objasnila je Ozan Bozatli.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga