Pastor: SVM zainteresovan za pet ministarstava

Oblasti u kojima bi SVM mogao da ponudi svoje kadrove su infrastruktura, zdravstvo, socijalna politika, poljoprivreda i privreda

29. mar 2014

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor ponovio je da je ta stranka zainteresovana za ulazak u buduću Vladu Srbije na nivou državnih sekretara i dodao da postoji pet oblasti u kojima bi SVM imao da ponudi kadrove.

U intervjuu za „Politiku“, Pastor je rekao da se još ne zna kakva će biti struktura te vlade, ali da su oblasti u kojima bi SVM mogao da ponudi svoje kadrove infrastruktura, zdravstvo, socijalna politika, poljoprivreda i privreda.

„Mislim da to nije prevelika ambicija, i da toliko prostora može da se nađe, a mi možemo da ponudimo kvalitetne kadrove jer ne želimo da samo imamo neke pozicije, a da se sramotimo učinkom tih ljudi“, rekao je Pastor.

Lider SVM je rekao da je ta stranka zainteresovana za dogovor sa Srpskom naprednom strankom o tome da bude deo parlamentarne većine, ali da o tome još nije bilo ni zvaničnih ni nezvaničnih razgovora.

„Iz SNS su ranije izrazili spremnost da mi, posle izbora, budemo deo većine i ja ne vidim da se od toga odstupilo. Što se nas tiče, nikakav poseban uslov nemamo“, rekao je Pastor.

Govoreći o eventualnom raspisivanju pokrajinskih izbora, Pastor je ponovio da će, kao predsednik Skupštine Vojvodine, raspisati prevremene izbore ako se za to steknu uslovi.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga