- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Pastor: SVM ubuduće glasa na osnovu sopstvenih procena

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor najavio je danas da će odbornici te stranke u Skupštini Subotice ubuduće glasati na osnovu sopstvenih procena, a ne stavova koje zastupa većina okupljena oko Demokratske stranke.

Pastor je na konferenciji za novinare rekao da će SVM u buduće pokazati svoje političke ideje i ambicije da se ovaj grad „istrgne iz učmalosti i da se zaustavi na klizištu“.

„Nećemo tražiti partnere za skupštinsku većinu, već za ideju i ne zanima nas da li ćemo saveznike imati iz većine ili iz opozicije“, rekao je Pastor.

On je naveo da će SVM zastupati ono što su obećali u izbornom programu, bez obzira da li se to nekome dopada ili ne.

„Činjenica je da su poslednjih nedelja postojale višesatne rasprave i izlivi emocija unutar SVM i smatram da to nije sramota i to se ne sme sakriti jer smo suočeni sa teškim problemima koji se vide i u našem radu“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, u Subotici se šire neistine o tome da je SVM pocepan i podeljen, da postoje svađe i tuče i da jedni sa drugima ne razgovaraju, kao i da su svi na jednoj strani, samo Pastor nije.

Lider SVMje podsetio da je prošlo godinu dana od kada je ova stranka podnela krivičnu prijavu protiv NN lica zbog izborne krađe i kupovine glasova i da još nisu dobili nikakve informacije od nadležnih organa.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!