Pastor: SVM ubuduće glasa na osnovu sopstvenih procena

Nećemo tražiti partnere za skupštinsku većinu, već za ideju

07. juna 2013

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor najavio je danas da će odbornici te stranke u Skupštini Subotice ubuduće glasati na osnovu sopstvenih procena, a ne stavova koje zastupa većina okupljena oko Demokratske stranke.

Pastor je na konferenciji za novinare rekao da će SVM u buduće pokazati svoje političke ideje i ambicije da se ovaj grad „istrgne iz učmalosti i da se zaustavi na klizištu“.

„Nećemo tražiti partnere za skupštinsku većinu, već za ideju i ne zanima nas da li ćemo saveznike imati iz većine ili iz opozicije“, rekao je Pastor.

On je naveo da će SVM zastupati ono što su obećali u izbornom programu, bez obzira da li se to nekome dopada ili ne.

„Činjenica je da su poslednjih nedelja postojale višesatne rasprave i izlivi emocija unutar SVM i smatram da to nije sramota i to se ne sme sakriti jer smo suočeni sa teškim problemima koji se vide i u našem radu“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, u Subotici se šire neistine o tome da je SVM pocepan i podeljen, da postoje svađe i tuče i da jedni sa drugima ne razgovaraju, kao i da su svi na jednoj strani, samo Pastor nije.

Lider SVMje podsetio da je prošlo godinu dana od kada je ova stranka podnela krivičnu prijavu protiv NN lica zbog izborne krađe i kupovine glasova i da još nisu dobili nikakve informacije od nadležnih organa.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga