Pastor: SVM nije trojanski konj

Šešeljevu rolu prema Mađarima u Vojvodini danas preuzeli drugi

07. dec 2014

Predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da njegova stranka nema ambiciju da ruši većinu u pokrajinskom parlamentu i ocenio da je SVM “žrtva podmetanja” koja liče na ona iz devedesetih godina prošlog veka.

“Nismo mi ‘trojanski konj’ u toj većini, kako pojedinci spekulišu. A sve rečenice koje idu ka tome da se SVM, i uopšte vojvođanski Mađari, prikažu kao ugrađeni faktor nestabilnosti, nešto je što mene podseća na devedesete godine prošlog veka. Samo, tada je tu mračnu ulogu igrao Šešelj, usput nudeći sendviče, a danas su tu njegovu rolu preuzeli drugi”, rekao je Pastor za današnji novosadski Dnevnik.

On je dodao da nije razgovarao sa predsednikom Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom o tenzijama koje postoje izmejdu te dve vladajuće stranke u pokrajini i dodao da i nema nameru da razgovara.

Pastor je ponovio da prevremeni pokrajinski izbori nikome nisu potrebni, jer bi oni dodatno opteretili ozbiljnu situaciju u kojoj se Srbija nalazi. Prema njegovim rečima, nema ni razloga za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora.

“Tačno je da unutar većine o nekim pitanjima ima značajnih razlika, ali pitam vas: zar to i u republičkom parlamentu nije tako, zar nije tako i u drugim zemljama koje su u složenoj političkoj situaciji? Ti se problemi, međutim, ne rešavaju raspisivanjem prevremenih izbora, nego dogovaranjem, razgovorima, i na kraju prevagom većinskog stave”, kazao je Pastor.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga