Pastor: SVM na strani onih koji traže rešenja

SVM je vojvođansko regionalna građanska mađarska stranka

20. apr 2016

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da ova stranka više nije subotička, ni severnobačka organizacija, već da struktura izborne liste pokazuje da je SVM „vojvođansko regionalna građanska mađarska stranka“, koja želi da bude na stani onih koji za probleme traže rešenja.

„Želimo da sa onima koji budu imali najveće poverenje gradimo partnerski odnos na programskim rešenjima, kao i vezano za ona pitanja koja su za nas, kao manjinsku zajednicu, značajna“, rekao je Pastor.

On je kazao da je SVM životno zainteresovan da Srbija bude država u kojoj ima budućnosti „iz koje se ne beži, nego u koju se vraća, iz koje ne izlazi kapital nego ulazi“.

„Mi imamo dvostruki identitet ali je Srbija naša domovina“, rekao je Pastor.

On je dodao i da SVM ne želi da upadne u klopku manjinskih politika i da ova stranka danas nije u takvoj klopci, jer je ona neka vrsta ideološkog opredeljenja između velikih državnih nacionalnih stranaka.

Kao predsednik vojvođanske Skupštine, Pastor je rekao da nikada nije bilo teže upravljati vojvođanskim parlamentom jer „smo imali dvojnost u političkoj strukturi na republičkom i pokrajinskom nivou i situacije koje su dovodile u  pitanje stabilnost funkcionisanja vojvođanske skupštine i nosile su u sebi opasnost neodrživosti i potrebe za raspisivanjem izbora“.

Na pitanje novinara kako komentariše izjavu jednog od osnivača civilne organizacije Mađarski pokret (MP) Tamaša Korheca da će podneti prijavu protiv njega, Pastor je rekao „neka izvoli“.

On je dodao i da je potpuno sigurno da će Subotica imati novog gradonačelnika.

„Mi ćemo se zalagati za to da do zadnjeg atoma snage SVM bude u situaciji da da gradonačelnika“, kazao je Pastor.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga