Pastor: Sudbina Statuta Vojvodine u rukama DS

Predsednik Saveza Vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor rekao je danas da nije realno da se Predlog statuta Vojv…

17. juna 2009

Ištvan PastorPredsednik Saveza Vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor rekao je danas da nije realno da se Predlog statuta Vojvodine uskoro nađe u Skupštini Srbije i da je osnovni problem u usvajanju tog dokumenta što bi se to negativno odrazilo na rejting Demokratske stranke (DS).
„Sudbina Statuta je u rukama DS, a osnovni problem njegovog usvajanja je procena te stranke da bi se taj postupak sa aspekta njenog rejtinga odrazio više negativno nego pozitivno“, kazao je Pastor gostujući na Radiju B92.
On je naveo da se taj problem mora rešiti u Beogradu i da u Novom Sadu više nema šta da se razgovara na tu temu.
„Trenutno nije realno da se Statut nađe na dnevnom redu, jer nema dovoljno hrabrosti da se krene prema razgrađivanju centralističke srpske države i o tom pitanju se i ubuduće neće raspravljati“, rekao je Pastor.
On je istakao da će na sastanku sa predsednikom Srbije i DS-a Borisom Tadićem, koji očekuje u narednih deset dana, između ostalog razgovarati o pitanju usvajanja Statuta Vojvodine i da će istupanje četiri poslanika SVM iz vladajuće opozicije zavisiti i od tog sastanka.
„Definitivna odluka o istupanja cetiri poslanika SVM nije doneta, a to će zavisiti i od sastanka sa Tadićem. O tome ćemo svakako razgovarati i sa predstavnicima drugih stranka koje čine parlamentarnu većinu“, kazao je on.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga