Pastor: Subotica ne menja partnerstvo sa DS

Partnerski odnos SVM i DS ostaje u nekim drugim lokalnim samupravama i on jako dobro funkcioniše

21. nov 2013

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da smena gradonačelnika u Subotici, u kojoj je učestvovasla i njegova stranka, ne menja partnerski odnos sa Demokratskom stankom (DS), te da je taj slučaj vezan isključivo za Suboticu.

“Partnerski odnos SVM i DS ostaje u nekim drugim lokalnim samupravama i on jako dobro funkcioniše, za razliku od onoga kako je funkcionisao u Subotici”, kazao je Pastor novinarima.

On je kazao da je SVM u partnerskim odnosima sa DS-om u oko dvadeset opština.

Kako je naglasio, pokrajinski nivo saradnje je “drugi par rukava” i dodao da ne treba spekulisati o tome da će se odnosi u pokrajinskoj većini poremetiti zbog slučaja u Subotici.

“SVM Suboticu ne doživljava kao dodatni znak pitanja u odnosu na legtitimitet pokrajinske skupštine i pokrajinske većine”, dodao je Pastor.

Na današnjoj sednici Skupštine Subotice smenjen je dosadašnji gradonačelnik Subotice Modest Dulić, a na njegovo mesto biće imenovan lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) u Subotici Jene Maglai.

Inicijativu za smenu Dulića predali su Savez vojvođanskih Mađara (SVM), Srpska napredna stanka (SNS), Socijalistička partija Srbije (SPS) i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV), a ove stranke su potpisale i koalicioni sporazum.

(Beta/Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga