- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Pastor: Snažna osnova za privrednu saradnju Srbije i Mađarske

Politički odnosi između Srbije i Mađarske nikada nisu bili uravnoteženi kao danas i nema ni jednog otvorenog političkog pitanja koje bi moglo da otežava odnos dveju država, rekao je danas predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor na Međunarodnom Forumu u okviru Poljoprivrednog sajma.

Forum je bio posvećen investicionim potencijalima između Srbije i Mađarske.

„Zahvaljujući zajedničkoj sednici dveju Vlada, koja je prvi put organizovana prošle godine u Beogradu, a ove godine će biti u Budimpešti, došlo do izgradnje političke, stručne, privredne i institucionalne osnove za saradnju. To su jaki podstreci i jak signal, a na marginama tih sednica se organizuju pripremni susreti ministarstava gde se usaglašavaju stavovi i produbljuje saradnja“, rekao je Pastor.

On je kazao da je na regionalnom nivou značana međuregionalna saradnja unutar evroregije DKMT u kojoj Vojvodina ima “opipljive interese i aktivnu ulogu”.

„Politička situacija je dobra i na ovu podlogu treba da dođu privrednici, da traže kontakte i da traže da na bazi interesa otpočne mnogo intenzivnija privredna aktivnost nego što je to danas“, poručio je Pastor.

Dodao je da su je poitički deo posla obavljen, te da privrednici treba da iskoriste Poljoprivredni i svaki drugi sajam kao mesto na kome privrednici treba da pokažu čime raspolažu i uspostave neposredne kontakte.

Međunarodni forum je organizovala Mađarsko-srpska trgovinska i industrijska komora.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!