Pastor: Skupština Vojvodine o budžetu pre Božića

"Samo je pitanje vremena kad će iz pete doći u glavu"

02. dec 2014

Skupština Vojvodine odlučivaće o pokrajinskom budžetu na sednici koja će biti održana pre katoličkog Božića, najavio je danas predsednik vojvođanskog parlamenta Ištvan Pastor.

Pastor je na konferenciji za novinare u Subotici rekao da je na nedavnom sastanku sa predsednikom Pokrajinske vlade Bojanom Pajtićem razgovarao ne samo o budžetu za 2015. godinu već i o načinu na koji treba da budu doneti zakoni o nadlžnostima i o finansiranju Vojvodine.

Naveo je da je dogovoreno da Pokrajinska vlada uputi predloge tih zakona Skupštini Vojvodine, koja će ih potom, nakon razmatranja i usvajanja, proslediti Skupštini Srbije, kao ovlašćeni predlagač.

Pastor je na stranačkoj konferenciji za novinare Saveza vojvođanskih MAđara rekao da ga raduje takav dogovor i dodao da to doživljava kao “satisfakciju”, jer je do sada bio izložen “ruglu i podsmehu samo zato što je pozivao na saradnju između pokrajinske i republičke vlade.

„I ovde važi ona narodna koja kaže: Samo je pitanje vremena kad će iz pete doći u glavu. Ili od malo više, ne znam. Došlo je. I mislim da je to najbolja vest za sve nas, jer ćemo valjda u sledećoj godini doći u situaciju da ćemo znati šta je šta, da ćemo sa većom sigurnošću moći planirati budžet za 2016. godinu“, rekao je Pastor.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga