Pajtić povukao predlog da Matavulj bude sekretar za poljoprivredu

Još jedan "šum" u vladajućoj koaliciji u pokrajini

15. jul 2014

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić povukao je danas predlog da Milan Matavulj, profesor novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, bude potpredsednik vojvođanske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

Nakon konsultacija sa koalicionim partnerima, Bojan Pajtić povukao je predlog za izbor novog potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, navodi se u saopštenju za javnost iz Pajtićevog kabineta.

Dodaje se da će Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu nastaviti normalno da obavlja poslove iz svoje nadležnosti.

Pastor: Sednica Skupštine Vojvodine zbog imenovanja sekretara za poljoprivredu

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da će sazvati sednicu pokrajinskog parlamenta, jer je dostavljen predlog za imenovanje novog potpredsednika Pokrajinske vlade, koji će biti i pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

Pastor je za Autonomiju rekao da je za tu funkciju predložen Milan Matavulj, profesor Prirodno-matematičkog fakulteta iz Novog Sada i dodao da je predlog uputio predsednik Pokrajinske vlade .

“Pošto je reč o veoma važnom resoru poljoprivrede, ja ne želim da prođu meseci a da Vojvdoina nema pokrajinskog sekretara za poljoprivredu”, rekao je Pastor i dodao da će sednicu sazvati u skladu sa poslovničkim pravilima.

Taj resor donedavno je vodio potpredsednik Demokratske stranke Goran Ješić, koji je razrešen dužnosti nakon što je javno rekao da će podneti ostavku.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ekipa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga