Pastor se nada saradnji sa DS-om u Subotici

Pastor ima dogovor sa Tadićem oko Subotice, ali lokalne demokrate mu nisu naklonjene

22. maja 2012

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izrazio je nadu da će u Subotici doći do ponovnog uspostavljanja saradnje sa Demokratskom strankom (DS).

„(Predsednik DS) Boris Tadić je pre deset dana obećao da će lično postupiti u pogledu subotičke situacije”, rekao je Pastor a prenosi današnji novosadski Mađar so (Magyar szo).

Dodao je da dogovor sa demokratama predviđa da u lokalnim samoupravama ona stranka koja ima više osvojenih mandata daje gradonačelnika, a ona sa manjim brojem odbornika predsednika skupštine.

“Koalicioni sporazum gotovo svuda možemo lako da sklopimo, jedino Subotica predstavlja teškoću”, naveo je Pastor.

Zamenik predsednika Gradskog odbora DS i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić je rekao da ne zna na čemu Pastor zasniva ideju da može da bira sagovornike.

“Onaj ko je pre dve nedelje izgubio izbore, a sada je u tri izborne jedinice i na pokrajinskim izborima izgubio izbore, ne može da postavlja uslove. Ni inače to nije način demokratskog dijaloga”, rekao je Vučinić.

Pastor je ranije izjavljivao da sa određenim ljudima iz subotičkog DS-a, uključujući i Vučinića, ne može da zamisli saradnju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga