Pastor: Razum umesto ratnog stanja

Za Vojvodinu najznačajnija "konsolidacija ustavno-pravne i životne pozicije pokrajine"

18. dec 2013

U narednoj godini trebalo bi prekinuti sa atmosferom ratnog stanja u društvu, jer u toj atmosferi nema privrednog rasta, izjavio je Ištvan Pastor.

„U atmosferi ratnog stanja u društvu nema privrednog rasta, nema privredne aktivnosti, u ratnom stanju se ratuje. Mislim da ovoj zemlji treba izlazak iz tog ratnog stanja, treba jedan razuman odnos prema problemima i razumno traženje rešenja za te problem“, rekao je predsednik Skupštine Vojvodine.

U sklopu ukupnog „brda problema“, prema Pastorovom mišljenju, za Vojvodinu je najznačajnije „konsolidacija ustavno-pravne i životne pozicije pokrajine“. Po njegovom mišljenju, to se može postići kroz usvajanje novog Statuta Vojvodine, nakon odluke Ustavnog suda, za koju je dodao da njen sadržaj i dalje nije poznat, zatim Zakona o nadležnostima, takođe u skladu sa odlukom Ustavnog suda, i Zakona o finansiranje Autonomne pokrajine Vojvodine.

„To su ta tri elementa brda problema koji su za nas posebno značajni. Oni mogu dovesti Vojvodinu, kao regiju u poziciju da može da vodi računa o sopstvenom razvoju i da za par godina napravimo nekakav iskorak. Daleko smo danas od te famozne priče o lokomotivi razvoja, ako budemo imali sreće i ako budemo mnogo više radili nego što danas radimo, za par godina možemo da ambicioniramo da postanemo nekada lokomotiva. Danas su za to šanse minimalne“, rekao je Pastor.

(Tanjug)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga