Pastor: Rasvetliti kupovine odbornika i glasova

”Onaj ko je sejao vetar, sada žanje oluju”

30. jula 2012

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da se mora stati na put pojavama kao što su kupovina odbornika i poslanika, kao i kupovina glasova na izborima, i založio se da nadležne institucije rasvetle sve sumnje u vezi sa tim pojavama.

“Pre sadašnjih spekulacija o kupovini odbornika i poslanika, uoči izbora u maju mesecu imali smo pojave kao što su podela humanitarne pomoći u zamenu za glas ili kupovinu glasova na izborima. Tome se mora pogledati u lice i sve to se mora rasvetliti”, rekao je Pastor na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, ne može neko sada biti razočaran pojavom kupovine odbornika i poslanika, ukoliko ranije, pre izbora, nije bio razočaran zbog pojave kupovine glasova.

”Onaj ko je sejao vetar, sada žanje oluju”, poručio je Pastor i dodao da se moraju osmisliti demokratski mehanizmi kako bi se stalo na put trovini odbornickcih i poslaničkih mandata.

Govoreći o novoj Skupštini i Vladi Srbije, Pastor je rekao da je otvoren za saradnju sa „mladim i neopterećenim” predsednikom republičkog parlamenta Nebojšom Stefanovićem, kao i da nova vlada zaslužuje da joj se pruži šansa.

„Interes svih nas je da nova vlada bude uspešna, jer će to značiti da ćemo sutra imati manje problema nego što ih imamo danas”, kazao je Pastor.

Pozdravio je najavu premijera Srbije Ivice Dačića da će nova vlada biti okrenuta budućnosti a ne prošlosti i rekao da je u proteklom periodu Srbija previše bila okrenuta prošlosti i problemima sa prošlosti.

Predsednik Skupštine Vojvodine pozdravio je i najavu premijera da će se pitanje autonomije Vojvodine rešavati kroz saradnju pokrajinskih i republičkih institucija, kao i najave da će agrarni budžet biti povećan a agrarna politika stabilna.

On je pozdravio i najavu da će se voditi računa o ravnomernom regionalnom razvoju i rekao da je Vlada Srbije u proteklim godinama uskraćivala finansijsku podršku onim investitorima kji su želeli da ulažu u Vojvodinu i podržavala ih da investiraju u druge delove Srbije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga