Pastor raspisao pokrajinske izbore za 21. jun

Pokrajinski poslanici biraju se po proporcionalnom izbornom sistemu

10. maj 2020

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor raspisao je danas izmenu odluke o izboru za poslanike u Skupštini Vojvodine, kojom je za nov datum održavanja pokrajinskih izbora određen 21. jun 2020.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Vojvodine, Pastor je Odluku potpisao u skladu sa svojim ovlašćenjima i važećom pravnom regulativom, kao i promenama nastalim nakon uvođenja i ukidanja vanrednog stanja u Srbiji.

Pastor je ponovio da se pokrajinski izbori održavaju po proporcionalnom izbornom sistemu, što znači da će 120 poslanika biti birano u jednoj izbornoj jedinici.

Poslanici se biraju na osnovu lista političkih stranaka, koalicije političkih stranaka ili koalicije političke stranke i grupe građana ili grupe građana.

On je pozvao građane da 21. juna 2020. godine iskoristite svoje građansko pravo i obavezu, izađu na birališta i daju svoj glas stranci, koaliciji ili grupi građana po svom izboru.

Pastor je pozvao učesnike na izborima na korektnu i poštenu izbornu utakmicu, na izbornu kampanju zasnovanu na programima i argumentima, kao i na međusobno uvažavanje i poštovanje.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga