Pastor predlaže Vladu nacionalnog jedinstva u Vojvodini

Vladajuća koalicija na izdisaju jer je "previše onih koji je iznutra kidaju"

11. jun 2014

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da bi, umesto prekomponovanja pokrajinske vlade ili novih izbora, jedino racionalno bilo da se napravi takozvana Vlada nacionalnog jedinstva, u koju bi bio ponuđen ulazak svim parlamentarnim partijama.

U intervjuu za Politiku, Pastor je ocenio da je to jedini izlaz iz, kako se izrazio, političke agonije u kojoj se Vojvodina nalazi poslednjih godinu dana.

„Dok se non-stop prebrojavaju poslanici, skupština razmatra uglavnom tekuća pitanja i ono što joj je nametnuto, poput upodobljavanja Statuta“, rekao je Pastor.

On je dodao da i „sada brani“ opstanak vladajuće koalicije koju čine Savez vojvođanskih Mađara, Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata Vojvodine ali da je problem u tome što ta koalicija nema dugoročnu perspektivu, jer je „previše onih koji je iznutra kidaju“. „I džabe se ja tu napinjem kada je izvesno da se ta priča izduvala“, rekao je Pastor.

On je dodao da nema smisla da se gubi vreme a da se pokrajinska vlast ne bavi problemima kao što su sprovođenje Statuta, pisanje zakona o finansiranju ili o nadležnostima, okončanje Koridora 10 i pokretanjem privrede.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga