Pastor pozvao na solidarnost u borbi protiv raka

Kada se suočimo sa rakom, sve što je problem u svakodnevici je potpuno drugorazredno i gubi smisao

06. juna 2015

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor pozvao je danas na solidarnost celog društva sa obolelima od raka i na zajedničku borbu protiv te opake bolesti.

“Rak zvuči kao smrtna presuda i da je to na neki način naredba za odlazak. Kada to čovek doživi, kad dođe u lični kontakt, pa makar ne bio lično pogođen ovom opakom bolešću, onda doživi da je sve što je problem u svakodnevici potpuno drugorazredno i gubi smisao”, rekao je Pastor na humanitarnoj manifestaciji Saveza društava za borbu protiv raka u Skupštini Vojvodine.

On je podsetio na maj prošle godine i na velike poplave u Srbiji, koje su pokrenule cictavo društvo na solidarnost i istakao da tu nije bilo više razlika zbog političke pripadnosti, nije bilo razlike među polovima, među nacionalnom pripadnošću, nego su se svi ujedinili i zajednički imenitelj je bio savladavanje opasnosti.

„Moje pitanje je kako je moguće da očuvanje materijalnih dobara može da stvori takvo jedinstvo u društvu, a kako to nije moguće u odnosu na jednu od najopakijih bolesti koja nas pogađa, da to ne dovodi do takvog zajedničkog imenitelja koji će čitavo društvo dići na noge?”, upitao je Pastor.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga