Pastor: Povećati učešće Mađara u policiji

"Krajnje je vreme da nacionalni sastav policije oslikava nacionalni sastav stanovništva"

30. jun 2014

Šef poslaničke grupe Saveza Vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor razgovarao je u četvrtak sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem o konkursu za policajce i zatražio od ministra da zajedničkim snagama pokušaju povećati prisutnost Mađara u policiji.

Kako prenosi “Mađar so”, u martu je objavljen konkurs za obuku 480 policajaca, gde će njih 60 primiti u radni odnos u kikindskoj, a 30 u subotičkoj policijskoj upravi.

„Znamo da su proteklih godina često odbacivali prijave onih kandidata koji su članovi neke od nacionalnih zajednica, zbog nekih izmišljenih razloga. Krajnje je vreme da prekinemo sa tom praksom i da nacionalni sastav policije oslikava nacionalni sastav stanovništva”, izjavio je Pastor za Mađar so.

Tokom susreta Pastora i Stefanovića bilo je reči i o krađama male vrednosti, pošto predlog SVM-a da se u slučaju da vrednost ukradene robe ne prelazi 5.000 dinara izriče najstroža prekršajna kazna od 30.000 dinara, odnosno 60 dana zatvora, do sada nije stigao na dnevni red, mada je deo koalicionog sporazuma SVM-a i naprednjaka. Pastor je napomenuo da su se sa ministrom saglasili da bi se moralo pogledati da li da predlog promene zakona i dalje ostane predlog SVM-a ili da ga eventualno Vlada predloži skupštini.

Pastor i Stefanović razgovarali su i o registraciji priključne mehanizacije za poljoprivredne mašine i saglasili se da je krajnje vreme promeniti važeću regulativu, pošto država trenutno očekuje od proizvođača da registruju priključnu mehanizaciju koja se fizički ne može registrovati, a u protivnom izriče novčanu kaznu, odnosno oduzima vozačku dozvolu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga