Pastor ponovo predlaže koncentracionu vladu u Vojvodini

Vlast u Vojvodini se bavi "održavanjem same sebe i svojim problemima"

16. avg 2014

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor razgovarao je sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem o problemima koji postoje u funkcionisanju pokrajinske skupštine i vlade i ponovo se založio za formiranje „koncentracione vlade“.

Pastor je za RTV Panon (Pannon) iz Subotice rekao da se više od godinu dana vlast u Vojvodini bavi „održavanjem same sebe i svojim problemima“.

“Mi nismo zato prihvatili pozicije, po meni lično, u parlamentu ili u vladi da bi nam prolazilo vreme, već zato da rešavamo probleme. Nema mogućnosti da se kvalitetno bavimo onim pitanjima koja su važna za sve nas, kao što su finansiranje (pokrajine) ili pitanje nadležnosti ili oživljavanje statuta“, ocenio je Pastor.

Ištvan Pastor je i predsednik Skupštine Vojvodine, u kojoj je SVM na vlasti zajedno sa Demokratskom strankom i Ligom socijaldemokrata Vojvodine. U Vojvodini su u toku pregovori o ulasku u vlast i Nove demokratske stranke. U tim pregovorima SVM ne učestvuje.

Pastor je naveo da je sa Vučićem razgovarao i o izgradnji subotičkog Narodnog pozorišta, o izgradnji obilaznice u tom gradu, o razvoju turizma na Paliću, kao i o razvoju srpsko-mađarskih odnosa kroz sredstva iz evropskih fondova. Pastor je najavio da će sa Aleksandrom Vučcićem razgovarati i iduće sedmice.

(Autonomija/RTV Pannon)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga