Pastor: Političari da se suzdrže komentarisanja događaja na RTV

Političari moraju da se suzdrže od komentarisanja događaja u toj medijskoj kući

23. maja 2016

Predsednik Saveza Vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da prati dešavanja na Radio-televiziji Vojvodine (RTV) navodeći da je to jedna značajna i respektabilna institucija, ali da političari moraju da se suzdrže od komentarisanja događaja u toj medijskoj kući.

Pastor je nakon konsultacija o novoj vladi sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem rekao novinarima da svi političari treba da se suzdrže komentara, zbog čega ni on neće dalje komentarisati situaciju na toj televiziji.

„Postoje nadležni organi koji treba da povlače određene poteze u smislu rešavanja unutrašnjih problema i uređivanja te medijske kuće“, kazao je Pastor.

Na RTV-u je smenjeno 14 urednika i zaposlenih koji su bili zaduženi za informativni program, a nakon smene programskog direktora Slobodana Arežine i ostavke generalnog direktora Srđana Mihajlovića i glavne urednice Prvog programa televizije Marijane Jović.

Nakon smena, nastao je i neformalni pokret „Podrži RTV“ koji je pozvao građane da prisustvuju mirnom skupu u znak podrške Radio-televiziji Vojvodine, koji će biti održan danas u 19 časova na platou ispred „Studija M“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga