Pastor: Podrška Tadiću u drugom krugu, uz neke uslove

SVM će tražiti od Tadića da više ne vara Vojvodinu

06. apr 2012

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da će njegova stranka u drugom krugu predsednickcih izbora dati podršku kandidatu DS-a Borisu Tadiću, ali uz prethodni dogovor oko pojedinih zahteva SVM-a.

„Zauzvrat tražimo da dođe do sporazuma u pogledu pojedinih elemeneta programa naše stranke u vezi sa Vojvodinom, kao što je poštovanje zakona koji se odnose na Vojvodinu, finansiranje pokrajine, regionalizacija i poljoprivreda”, rekao je Pastor novinarima.

Objasnio je da bi ta pitanja predstavljala predmet pregovora sa Tadićem uoči drugog kruga predsednickcih izbora. „To nije ucena, već se radi se o izgradnji partnerskih veza”, poručio je Pastor.

On je ranije rekao da SVM ne može da podrži kandidata Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, zbog velikih ideoloških razmimoilaženja.

Pastor će biti kandidat SVM-a za predsednika Srbije. On je rekao da je svestan da nema šanse da prođe u drugi krug izbora, ali da će se kandidovati jer stranka na sve nivoe izbora izlazi samostalno.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga