Pastor pisao Dačiću, zabrinut zbog incidenata u Vojvodini

"Strah, nesigurnost i zebnja postali su deo svakodnevice Vojvodine"

08. feb 2013

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor je danas u pismu predsedniku Vlade Srbije i ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću izrazio zabrinutost zbog pogoršanja bezbednosne situacije u Vojvodini.

Pastor je u pismu zatražio da Dačić kaže koje će konkretne mere vlada i MUP Srbije preduzeti radi ostvarivanja prava građana na život u bezbednom okruženju, sprečavanja međunacionalnih incidenata, kao i zaštite Ustavom i zakonom garantovanih prava
nacionalnih zajednica u Vojvodini.

On je ukazao da se prošle nedelje dogodio niz incidenata koji su narušili bezbednost i sigurnost građana Novog Sada, Temerina, Bečeja i Subotice i ukazao da su „strah, nesigurnost i zebnja postali deo svakodnevice Vojvodine“.

„Duboku zabrinutost izaziva činjenica da institucionalni mehanizmi zaštite lične i imovinske bezbednosti u Vojvodini ne funkcionišu“, naveo je Pastor.

On je najavio da će se ta tema naći i na sednici Pokrajinskog saveta za bezbednost i dodao da se samo „zajedničkim radom mogu napraviti pomaci i učiniti sve da se građani osećaju sigurno i bezbedno“.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga