Pastor: Opozicija praktično ne postoji

"Rasprava koja se vodila posle ekspozea je bila dosta 'malokrvna'"

30. apr 2014

„Četvrti put sam slušao premijerski ekspoze u nedelju i mogu da kažem da je ovaj poslednji bio najsveobuhvatniji, najdetaljniji program koji je skicirao trenutnu situaciju i one korake koje moramo učiniti. Odredio je rokove za usvajanje zakona, odnosno za određene mere koje se moraju preduzeti” – izjavio je Balint Pastor, šef poslaničke grupe Saveza Vojvođanskih Mađara (SVM) u republičkom parlamentu ocenjujući program Aleksandra Vučića.

Pastor je dodao: u ekspozeu je najviše reči bilo o privredi, zahvaljujući čemu tačno znamo šta će Vlada uraditi tokom predstojećih meseci. „U Mađarskoj i drugim evropskim državama je obaveza vlade da pre početka parlamentarnog zasedanja podnese plan usvajanja zakona. To bi se trebalo uvesti i u Srbiji” – rekao je Pastor.

Pastor je ocenio da je rasprava koja se vodila posle ekspozea bila dosta „malokrvna”. „Rasprava je bila kratka i bilo je primetno da opozicija praktično ne postoji. Poslanici Lige Socijaldemokrata Vojvodine su na primer glasali na tri različita načina. Nova Demokratska Stranka je pokušala da se ponaša konstruktivno, a Demokratska Stranka se pravila kao da je ona jedina prava opozicija novoj Vladi. Taj stav pokušava pokazati na način da povremeno njeni poslanici izgovaraju prilično grube rečenice” – rekao je Pastor.

Šef poslaničke grupe je naglasio: ne seća se situacije da je pred skupštinom masa od više hiljada ljudi čekala formiranje nove Vlade kao što je to bio slučaj u nedelju. Pastor je mišljenja da građani imaju jako velika očekivanja. „Velika su očekivanja i vojvođanskih Mađara. Država je u veoma teškoj ekonomskoj situaciji i ukoliko se ne preduzmu nepopularne mere koje su predstavljene u ekspozeu, lako bi mogla bankrotirati” – naglasio je Balint Pastor.

(Mađar so)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga