Pastor: Okončati ratno stanje u Srbiji

U vazduhu je stalna napetost i stanje pred eksploziju

28. dec 2013

U Srbiji je u toku dizanje tenzija iz političkih razloga i bilo bi dobro da se nekako okonča ovo “ratno stanje” – izjavio je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor u emisiji “Subjektivno” na RTV Panon u Subotici.

U intervjuu toj televiziji Ištvan Pastor je objasnio da se u ljudima neprekidno javlja osećanje da u ovom društvu vlada ratno stanje. Prema Pastoru, koji je ujedno i predsednik Skupštine Vojvodine, ovo se oseća iz medija, iz javnog raspoloženja, “u vazduhu je stalna napetost” i to stanje “pred eksploziju” drži celo društvo u ropstvu. Imajući u vidu da se u ovakvom stanju “teško baviti današnjicom i sutrašnjicom”, bilo bi dobro da se “ratno stanje” okonča.

Srpski mediji kontirunirano javljaju da će na proleće biti održani vanredni parlamentarni izbori, i ako će ovo rezultirati saznanje o tome sa kojom političkom težinom raspolažu određeni političari, koji su njihovi zadaci i koja im je odgovornost u vođenju zemlje, u tom slučaju “možda postoji šansa da se stvori normalna situacija” – smatra Pastor, uz opasku da če se nakon toga stvoriti mogućnost za bavljenje značajnim pitanjima za Srbiju i Vojvodinu, među njima i Statutom Vojvodine, Zakonom o nadležnostima i Zakonom o finansiranju Vojvodine, kao i sa pristupanjem Evropskoj uniji.

(Vajdasag Ma) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga