Pastor: Očekujemo da čujemo da će vlada rešavati probleme

"Preko problema više se ne može prelaziti zatvorenih očiju"

05. apr 2014

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da ne očekuje velika iznenađenja u razgovorima oko formiranja Vlade Srbije i ponovio stav te stranke da želi da bude deo parlamentarne većine u Skupštini Srbije.

Pastor je za agenciju Beta rekao da će sastanak sa predsednikom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem biti održan najverovatnije u ponedeljak u 11 sati u Beogradu.

„Svaki razgovor počinje slušanjem i mi moramo da saslušamo šta SNS i Vučić misle o programu buduće vlade. Ne očekujem velika iznenađenja, jer život nameće stvari s kojima se vlada mora izrvati bez obzira ko je bude vodio. Preko problema više se ne može prelaziti zatvorenih očiju“, rekao je Pastor.

Precizirao je da misli na probleme u sferi makroekonomije, socijalnog stanja društva, zatim ukupne reorganizacije srpskog društva, približavanja Srbije EU i posledicama takvog približavanja.

„Interesuje me koja su viđenja za rešavanje problema, jer su problemi svima poznati i jasni. Grm u kome leži zec jeste kako se problemi mogu rešiti u ovakvim uslovima u kakvim se mi nalazimo“, kazao je Pastor.

Dodao je da se stav SVM-a nije promenio i podsetio da je ta partija u momentu raspisivanja izbora iznela jasan stav da želi da bude deo parlamentarne većine.

„Predstoje korenite promene srpskog društva i mi ne želimo da budemo puki posmatrači, već da u skladu sa našim skromnim mogućnostima budemo učesnici u kreiranju politika vezanih za te probleme“, naveo je Ištvan Pastor.

Dodao je da SVM zanima i da li će buduća Vlada Srbije raditi na ostvarenju „sitnih detalja“ iz programa te najače manjinske stranke u Srbiji i izrazio uverenje da hoće.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga