Pastor: Očekujem od LSV da onemogući izglasavanje budžeta

Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor izjavio je danas da od Lige socijaldemokrata Vojvodine oček…

17. dec 2009

balintpastor.jpgPoslanik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor izjavio je danas da od Lige socijaldemokrata Vojvodine očekuje da podrže zahteve SVM i da ukoliko oni ne budu ispunjeni onemoguće izglasavanje budžeta.
Poslanici SVM navode da je budžet protivustavan jer nedostaje dve milijardi dinara namenjenih za kapitalne investicije u Vojvodini i traže da se ta sredstva nadomeste tako što bi 40 odsto od prodajne cene NIS-a dobila Vojvodina.
„Očekujem od njih (LSV) da onemoguće prihvatanje i usvajanje jednog budžeta koji je protivustavan“, kazao je Pastor novinarima u Skupštini.
Osvrćući se na navode predstavnika LSV da je za njih bitnije da se donese zakon o javnoj svojini, Pastor je rekao da je to veoma bitan zakon, ali da se sad govori o budžetu i da i dalje očekuju da LSV ipak podrži amandman SVM.
„Ne bismo želeli da se ne usvoji budžet, ali za protivustavan budžet nećemo glasati sigurno“, rekao je Pastor i dodao da „čekaju mogućnost ponovnih razgovora“ sa predstavnicma Vlade o njihovom amandmanu.
Pastor je rekao da se izgleda niko previše ne uzbuđuje oko njihovih zahteva, pa pretpostavlja da su našli drugu većinu koja bi glasala za budžet.
„To bi, međutim, bio veoma loš signal, a sa druge strane bi se pogazio Ustav i najvažniji zakon u godini usvojio bi se nekakvom vehinom koja meni u ovom trenutku nije jasna, odnosno nije mi jasno ko bi mogao da glasa za ovakav budžet“, rekao Pastor.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga