Pastor: Nisam govorio o promeni vlasti u Subotici

"To... nema bilo kakve veze s prekomponovanjem vlasti u Subotici niti s udaljavanjem od DS-a, kao što nema veze ni s približavanjem Srpskoj naprednoj stranci. To su bile rečenice principijelne prirode"

15. juna 2013

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da njegove ocene političkog stanja u Subotici nemaju nikakve veze sa navodnim „prekomponovanjem“ vlasti u tom gradu, u kojem je na vlasti koalicija predvođena Demokratskom strankom (DS) i SVM-om.

„To… nema bilo kakve veze s prekomponovanjem vlasti u Subotici niti s udaljavanjem od DS-a, kao što nema veze ni s približavanjem Srpskoj naprednoj stranci. To su bile rečenice principijelne prirode“, rekao je Pastor za današnji novosadski Dnevnik.

On je kao „nesrećnu“ ocenio izjavu gradonačelnika Subotice iz redova DS-a Modesta Dulića da će ta stranka možda biti prinuđena da nađe drugog partnera u vlasti, umesto SVM-a.

„Gospodin Dulić ovih dana nije ni bio u Subotici jer je na zasluženom godišnjem odmoru i mislim da je verovatno to rekao na sugestiju onih ljudi koji su doživeli na sebi svojstven način ono što sam govorio. Nema razloga da bilo ko traži novog partnera“, poručio je Pastor.

On je podsetio da je u Subotici na vlasti veoma široka koaliciju, u kojoj, osim SNS-a i jednog ili dva odbornika, svi čine većinu.

Pastor je rekao da nema razloga da se polirtička prepucavanja u Subotici prenesu i na pokrajinski nivo vlasti, gde većinu u Skupštini Vojvodine čine DS, SVM i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga