Pastor: Neodrživa politika „i Kosovo i EU“

Po mišljenju predsednika SVM, unutrašnja politika Srbije je trenutno kao bokser kome odbrojavaju do pet, a da li će ustati do devet - za sada nije sigurno.

13. dec 2011

Sa politikom „i Kosovo i Evropska unija“ Srbija ne može da dobije status kandidata, jer se ta dva pravca isključuju, izjavio je za mađarsku Duna televiziju predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor, a prenosi internet portal Vajdasag Ma.

Neshvatljivo je da vlast i dalje misli da može dobiti status kandidata tako što će da relativizuje stav 22 zemlje EU, koje su Kosovo priznale kao samostalnu državu, rekao je Pastor, dodajući da se takvo stanje ne može održati.

Po mišljenju predsednika SVM, unutrašnja politika Srbije je trenutno kao bokser kome odbrojavaju do pet, a da li će ustati do devet – za sada nije sigurno.

 „Na taj način želim da kažem da će kosovska priča do te mere preovladati srpskom političkom scenom, da se praktično o ničem drugom neće pričati, pa ni u parlamentu neće biti omogućen redovan rad, što može ugroziti i usvajanje budžeta „, smatra Pastor, koji ističe da su u narednom periodu u Srbiji moguća dva scenarija.

 „Prvi je, da se već tokom zime, dakle u decembru ili januaru raspišu izbori, što bi bilo korisnije za sve, a drugi scenario je da će Srbija dobiti privremeni budžet, što znači da se nastavlja agonija i obmanjivanje javnosti „, kaže Pastor.

(Vajdasag Ma)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga