Pastor: Nema razloga za izbore u Vojvodini

Vanredni republički izbori sada su sasvim izvesni

03. feb 2013

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor ocenio je da je veoma izvesno da će doći do vanrednih republičkih izbora, ali je dodao da ne postoji ni jedan razlog za prevremene pokrajinske izbore.

„U Vojvodini imamo relativno masivnu parlamentarnu većinu, Vlada i Skupština funkcionišu i ne vidim niti jedan jedini razlog zbog koje bi se išlo na prevremene izbore”, rekao je Pastor za današnji novosadski Dnevnik.

Izbore za Skupštinu Vojvodine raspisuje predsednik pokrajinskog parlamenta. Na vlasti u Vojvodini je koalicija Demokratske stranke, Pastorovog Saveza vojvođanskih Mađara, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Liberalno-demokratske partije.

Pastor je ocenio da su posledice najnovijih političkih dešavanja u Beogradu „neminovne“, odnosno sve ukazuje na to da je raspisivanje vanrednih republičkih izbora „manje-više izvesno“.

„A da li su u pitanju dani, nedelje ili meseci, više je stvar detalja”, ocenio je Pastor i dodao da je realno da dođe i do raspisivanja lokalnih izbora, jer ukoliko dođe do pucanja „osovine SNS-SPS“ u Vladi Srbije, to će se odraziti i na koalicije po gradovima i opštinama.

Pastor je rekao da je veoma zabrinut zbog svega što se poslednjih dana dešava na srpskoj političkoj sceni.

„Bojim se da se tu više ne radi o pojavama vezanim za određene ličnosti ili stranke, već o pojavama koje u velikoj meri uzdrmavaju ono što se naziva osnovnim stožerim pravne države. Jer, to što se dešava sa premijerom Ivicom Dačićem nije njegova lična stvar ili stvar SPS-a, već nešto što jednostavno ne može da se dogodi u iole normalnoj državi. I to zabrinjava ne samo mene, nego, uveren sam, i sve građane Srbije”, poručio je Pastor.

(Autonomija/Dnevnik) 

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga