- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Pastor: Neka stranke donesu odluke pa da razgovaramo o suštini

Predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da će sačekati da sve partije u pokrajinskom parlamentu donesu odluke o budućnosti vladajuće koalicije, nakon čega će ih pozvati da razgovaraju o „ozbiljnim stvarima“.

Pastor je za agenciju Beta rekao da treba da se razgovara o „suštini“, a ne o tome „ko koga voli a ko koga ne voli“ u Skupštini Vojvodine.

„Hajde da razgovaramo o suštini, a to nije ko koga voli ili ne voli, već šta ćemo da radimo sa finansiranjem, sa nadležnostima, sa budžetom, sa započetim investicijama, sa ustavnom pozicijom Vojvodine i sa nizom drugih stvari koje čini mi se da političkim igračima u Vojvodini uopšte nisu važne, jer da su važne onda bi diskurs bio drugačiji“, rekao je Pastor.

Dodao je da kada je u pitanju SVM, ta stranka „ima poznatu poziciju i ona se nije promenila“.

Većinu u Skupštini Vojvodine ima koalicija Demokratske stranke (DS), Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i SVM-a.

DS i LSV su razgovarali o mogućem proširenju vladajuće koalicije sa predstavnicima Nove demokratske stranke, nakon čega je najavljeno da će se najviši stranački organi izjasniti o ishodu tih pregovora.

S druge strane, SVM i opoziciona Srpska napredna stranka zastypaju stav da je najbolje da se osnuje „koncentraciona vlada“ u Vojvodini, koja bi imala oročeno i programsko delovanje, nakon čega bi bili raspisani pokrajinski izbori.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!