Pastor: Nećemo održavati koaliciju pod svaku cenu

Optužio Čanka da je boljševik

21. feb 2015

Predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da se neće truditi da održi pokrajinsku parlamentarnu većinu po svaku cenu, jer njegova stranka poznaje određene granice i optužio Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV) da svojim napadima na SVM ugrožava vladajuću koaliciju u pokrajini.

Pastor je za današnji novosadski Mađar so (Magyar Szo) rekao da problemi unutar vladajuće pokrajinske koalicije ne datiraju od juče, ali je postojanje ovih problema potvrdila i smena direktorice Javnog preduzeća Vojvodinašume Marte Takač, koja je bila kadar SVM-a, i imenovanje novog vršioca dužnosti direktora Aleksandra Obradovića.

On je poručio da opstanak vladajuće koalicije Demokratska stranka-SVM-LSV zavisi pre svega od LSV čijeg je predsednika Nenada Čanka optužio da vređa Mađare.

“Teško se može tolerisati ovakvo ponašanje, svojstveno boljševicima. Ne postoji parlamentarna većina, ne postoji koalicioni sporazum koji je vredan toga da se vređa jedna zajednica i da se vređa na hiljade glasača koji su svoj glas dali za nastavak određene politike”, rekao je Pastor.

Dodao je da ne može da zamisli dugoročno partnerstvo “sa onima kojima predstavlja problem što neko ima nacionalnu i versku pripadnost”.

Povodom Predloga zakona o finansiranju Vojvodine koji je ustanovila Pokrajinska vlada, Pastor je rekao da Skupština Vojvodine treba da donese u koordinaciji predloge zakona o nadležnostima i o finansiranju pokrajine

“Logika pokazuje da bi trebalo prvo urediti pitanja nadležnosti, a tek onda finansiranje, jer je takva veza između ta dva zakona”, kazao je Pastor.

(Autonomija/Magyar Szo)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga