Pastor: Neće doći do rascepa u SVM

Primena i poštovanje unutrašnjih pravila stranke nije primena sile

04. dec 2015

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor odbacio je danas navode gradonačelnika Subotice Jenei Maglaija, koji je juče izjavio da pokušaji rešavanja problema silom neće dovesti do poboljšanja stanja.

Maglai je ocenio kao lošu odluku o izbacivanju devet odbornika iz SVM, koji su unutar odborničke grupe te stranke formirali frakciju Mađarskog pokreta i dodao da niko ne može da kaže da li će doći do rascepa unutar SVM.

Ištvan Pastor je za RTV kazao da primena i poštovanje unutrašnjih pravila stranke nije primena sile.

„Svesno i provokativno kršenje pravila, rovarenje i strančarenje je primena sile, a do rascepa SVM neće doći“, istakao je Pastor.

On je poručio da se može desiti da neki neće hteti da prihvate pravila, koja su sami doneli i izglasali, pa će, kako je ocenio, demonstrativno napustiti stranku.

„Ali to ne znači, niti će značiti cepanje SVM“, dodao je on.

Predsednik SVM je kazao i da se „jednom stražnjicom na dve stolice ne može sedeti“.

„Kad tad dođe momenat istine, ako već i nije prošao“, poručio je Pastor.

Na pitanje da li Jene Maglai, koji je ujedno i jedan od osnivača Mađarskog pokreta, ostaje član SVM, Pastor je kazao da, što se njega tiče, odgovor je pozitivan.

„Ostalo je na njemu“, dodao je predsednik SVM.

Pastor je kazao i da ga to pitanje posebno ne opterećuje i da smatra da mu ne treba pridavati tako ogroman značaj.

„I Subotica i Subotičani imaju na stotinu više važnijih pitanja od ove stalno spinovane kereće komedije. No, ono što je sigurno je da se sva pravila odnose na svih više od deset hiljada članova stranke, a na one koji su visoko pozicionirani ta pravila se posebno odnose. Oni bi trebalo da pokazuju primer, a ne da guraju intrigama i lažima ostale ispred sebe kao topovsko đule“, poručio je Ištvan Pastor.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga